Un istoric s-a sinucis în faţa altarului Catedralei Notre-Dame

63

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost evacuată ieri, după ce un bărbat s-a sinucis în interiorul edificiului, pentru a protesta împotriva legalizării căsătoriilor gay.

Bărbatul s-a împușcat în gură și a murit pe loc lângă altarul principal al renumitei catedrale, în faţa a 1.500 de persoane. El a fost identificat ulterior ca fiind scriitorul și istoricul de extremă dreaptă Dominique Venner, în vârstă de 78 de ani, conform BBC.

 Scriitorul se opunea căsătoriilor gay, iar gestul său a survenit după ce președintele francez Francois Hollande a promulgat sâmbătă legea privind căsătoriile între persoane de același sex, o măsură legislativă care a stârnit dezbateri intense şi critici dure din partea Bisericii şi organizaţiilor conservatoare.

Înainte de a se sinucide, Dominique Venner a postat un mesaj pe blogul său. "Este nevoie de gesturi noi, spectaculoase şi simbolice pentru clătinarea oamenilor somnolenţi, pentru zdruncinarea conştiinţelor anesteziate şi trezirea memoriei originilor noastre", a scris el în mesajul postat marţi dimineaţă.