Un mort la 4 ore, pe şoselele din România

62

Peste 2.300 de persoane au decedat, în 2010, în urma unor accidente rutiere, în România. Media este de un mort la fiecare 4 ore.

Pe drumurile româneşti s-au înregistrat în fiecare zi a anului 2010, 25 de accidente rutiere grave, 6 morţi şi 23 de răniţi, conform statisticilor Poliţiei rutiere. Totuşi, statisticile arată că, faţă de anul 2009, numerele sunt mai mici: a scăzut cu 9,7% numărul evenimentelor rutiere, cu 15,6% numărul persoanelor decedate în urma unor accidente rutiere, cu 7,8% numărul persoanelor rănite, notează adevarul.ro.

Principalele cauze ale accidentelor de circulaţie au rămas viteza excesivă, neadaptată condiţiilor de drum, neacordarea priorităţii şi conducerea imprudentă. O altă cauză a fost conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Există studii care demonstrează că şoferii care depăşesc imprudent şi ilegal suferă, de fapt, de «complexul de stânga». Aceşti oameni nu excelează pe niciun plan şi, atunci, simt nevoia de a fi undeva în frunte. Astfel, depăşesc tot ce le stă în cale, punând în pericol atât viaţa lor, cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic", a declarat Virgil Vochină, general în rezervă.