Un motiv neintuitiv pentru care 70% dintre angajaţi și-ar da demisia

1019

Concediile nu sunt numai un prilej pentru angajaţi de a se recrea și de a scăpa de grijile de la serviciu. Vacanţele i-ar putea determina pe aceștia să se gândească la opţiunea de a-și da demisia și de a căuta un alt loc de muncă, arată un studiu american citat de Business News Daily.

La studiul efectuat de compania de recrutare online Monster.com au participat peste 1.200 de persoane. Dintre acestea, circa 70 de procente au declarat că sunt tentaţi să își găsească un alt loc de muncă imediat după terminarea concediului.

Mary Ellen Slayter, expert în consiliere pentru carieră la Monster.com susţine că perioadele de vacanţă ale angajaţilor îi pot ajuta pe aceștia să evalueze mult mai bine acele obstacole personale din viaţa lor. Detașarea de rutina zilnică de până atunci și timpul liber în care se pot relaxa le oferă angajaţilor o mai bună „claritate mentală” ce le permite astfel să reflecteze la acele schimbări necesare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă.

Odată ce concediul s-a sfârșit, angajaţii pot experimenta o senzaţie și sentimente neplăcute. Chiar dacă este ceva normal, dacă acestea îmbracă forma anxietăţii sau a fricii, ar putea fi indicii ale unei situaţii îngrijorătoare, subliniază Slayter. Modul în care te simţi atunci când te reîntorci la muncă ar trebui să fie un semnal de alarmă că ai nevoie de o schimbare, adaugă experta.

De asemenea, Slayter notează că odată ce au revenit la serviciu, mulţi angajaţi sunt atât de copleșiţi de ritmul de lucru, încât nu se mai concentrează asupra scopului de a căuta un nou serviciu.