Creştin marocan, închis din cauza credinţei sale

142

Un creştin marocan a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare şi amendat cu 5.000 de dirham (600 $) pentru că „zdruncină credinţa musulmanilor".

Mohamed El Baldi, de 34 de ani, din oraşul Ain Aicha, în apropiere de Fes, a fost arestat pe motivul credinţei sale şi a faptului că făcea evanghelizare, iar locuinţa sa a fost supusă unei percheziţii în care i-au fost confiscate cărţi creştine şi Biblia, notează christiantoday.com .

Bărbatul s-a convertit la creştinism acum 7 ani, are prieteni americani creştini, care i-au dăruit materiale religioase şi frecventează întâlnirile creştine din Meknes şi Rabat. Din cauza convertirii sale, a întâmpinat probleme chiar şi în familia sa. Se spune că în timpul procesului, mama sa, foarte nervoasă i-a cerut lui Alah să se răzbune pe cei care i-au „sucit" mintea fiului ei.

Potrivit articolului 220 din Codul Penal Marocan, prozelitismul este interzis. Încălcarea acestei legi este pedepsită cu închisoare de 3-6 luni şi amendă de 200-500 de dirham, însă în cazul lui El Baldi, legea a fost mult mai severă. Marocul, cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, dintre care mai bine de 99% sunt musulmani, este una dintre ţările în care creştinismul întâmpină foarte mari greutăţi şi în care creştinii sunt consideraţi un pericol.