Cele mai murdare lucruri din casa ta

98

Dacă ai crezut până acum că vasul toaletei este locul în care se strâng cele mai multe bacterii din casa ta, citește lista de mai jos pentru a descoperi alte zone care adună chiar mai mulţi microbi.

Bureţii de spălat vase sunt cele mai murdare și mai pline de bacterii lucruri din casa ta, subliniază Reader's Digest. Una dintre cele mai eficiente metode de a înlătura 99% dintre bacteriile de pe aceștia este să îi bagi în cuptorul cu microunde preţ de un minut, sugerează experţii de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite.

Chiuveta de la bucătărie ocupă locul al doilea în topul celor mai murdare lucruri dintr-o casă. Aceasta ar trebui curăţată după fiecare folosire.

Clanţele ușilor, mânerele și întrerupătoarele de lumină ar trebui dezinfectate cel puţin o dată pe săptămână, notează Health Line.

Carpetele și covoarele adună în jur de 200.000 de bacterii pe o suprafaţă de 6,45 de centimentri pătraţi (un ţol pătrat), notează Men's Health. Asta înseamnă că sunt mai murdare de 4.000 de ori decât capacul de la toaletă.

Telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul pentru tras apa al unui WC dintr-o toaletă pentru bărbaţi și „găzduiește" peste 25.000 de bacterii pe o suprafaţă de 6,45 de centimetri pătraţi, conform unui raport al companiei Proporta, care vinde truse microbiene.

Lista obiectelor despre care poate nu te-ai fi gândit că „adăpostesc" o mulţime de bacterii poate fi completată de periuţa ta de dinţi, prosoapele de la baie, așternuturile și pernele, poșetele, telecomanda televizorului, căștile audio, trusa ta de make-up sau chiar rufele proaspăt spălate dar „uitate" în mașina de spălat.