Un oraș australian respinge construirea unui McDonalds

110

În Tecoma (Australia) locuiesc doar 2.000 de oameni. Chiar și așa, publicul ar constitui un target de interes pentru franciza McDonald's. Problema este că locuitorii sunt foarte reticenţi la idee, ba chiar au organizat manifestaţii pentru a protesta împotriva posibilităţii intrării lanţului de restaurante la ei în oraș.

Cei care se opun proiectului de construire a unui McDrive cu funcţionare non-stop spun că acesta ar urma să fie plasat prea aproape de o grădiniţă și o școală primară, că ar putea dăuna mersului altor afaceri și că ar strica buna tradiţie a micuţei comunităţi cunoscute pentru artiștii ei și pentru prezervarea naturii, relatează BBC.

Bătălia între restaurant și „comunitatea locală" durează de doi ani și jumătate și a implicat oameni de pe două continente. Luna trecută, participanţii la campanie au reușit să strângă nu mai puţin de 97.000 de semnături împotriva restaurantului și să trimită petiţia lor la sediul central McDonald's, din Chicago.

În ciuda opoziţiei, reprezentanţii McDonald's spun că vor merge înainte cu proiectul. „Am urmat fiecare pas din etapele procesului, pentru a construi un restaurant de familie într-o zonă de pe autostradă care găzduiește și alte restaurante și furnizori de servicii. (…) Știm că există mult sprijin din partea comunităţii și este obligaţia noastră să ne asigurăm că acei membrii ai comunităţii care își doresc un McDonald's în oraș să îl aibă", a declarat compania, pentru BBC.