Un pastor salvează copiii abandonaţi pe străzile din Seul

249

Numărul tot mai mare de mame care îşi abandonează copiii pe străzi şi lipsa de reacţie a autorităţilor sud coreene au determinat un pastor să creeze „cutia bebeluşilor" - un loc unde mamele îşi pot lăsa copiii în siguranţă.

Ideea a aparţinut pastorului Lee Jong-rak şi unui grup de voluntari creştini, care au dorit să ofere o şansă copiilor abandonaţi de părinţii lor.

Aceste adăposturi se găsesc pe străzile din Seul şi sunt dotate cu un prosop gros sau o pătură pe jos, lumină şi căldură şi au un semn care spune „loc de lăsat bebeluşii". În momentul în care cineva pune un bebeluş în acest adăpost, se declanşează un clopoţel şi un voluntar vine imediat ca să ia bebeluşul şi să-l ducă în adăpostul propriu-zis.

Motivele abandonului sunt diverse, de la un handicap fizic sau mental, la statutul de femeie necăsătorită a mamei.

Potrivit raporturilor oficiale, aproximativ 600 de bebeluşi şi copii mici sunt abandonaţi în fiecare an pe străzile din Seul, deşi se crede că numărul real este mai mare. Dintre aceştia, doar 20% sunt salvaţi şi adăpostiţi temporar în centre de plasament, în timp ce restul mor pe străzi.

„Cutia bebeluşilor" a devenit cunoscută după ce a constituit subiectul documentarului „Drop Box", premiat la Festivalul de Film Independent de la San Antonio, raportează Charisma News.