Biserica Adventistă din SUA anunţă o nouă abordare a dependenţelor

294

Departamentul de Sănătate al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din America de Nord a anunţat o nouă abordare în ceea ce priveşte vindecarea de dependenţe.

Credincioşii adventişti sunt cunoscuţi în toată lumea datorită dietei vegetariene şi a unui stil de viaţă care exclude consumul de alcool sau de ţigări. Cu toate acestea, toţi oamenii suferă de un tip de comportament compulsiv, afirmă Katia Reinert, director al Departamentului de Sănătate al Bisericii Adventiste nord-americane.

„Nu vorbim doar de alcool, tutun sau dependenţa de jocuri de noroc. Vorbim despre multe alte tipuri de obiceiuri care sunt nesănătoase, de la mâncarea pe care o consumăm, la tipul de activităţi de divertisment pe care le alegem", a declarat Reinert pentru ANN.

Cu toate că aceste comportamente sunt puţin cunoscute, oficialii adventişti îşi propun să transmită credincioşilor mesajul că nu sunt singuri în această luptă. De aceea, biserica a pregătit un program spiritual, asemănător cu cel în 12 paşi al Alcoolicilor Anonimi. Fiecare pas al programului se centrează pe un verset biblic sau pe o temă din scrierile autoarei creştine Ellen White.

Cunoaşterea şi înţelegerea dependenţei este o etapă crucială pentru îndepărtarea stigmatului asociat cu vindecarea de o dependenţă, a explicat Reinert. „Ne dorim să susţinem pe toţi cei care vor să nu se mai simtă captivi ai unui obicei nesănătos şi să obţină eliberarea prin Iisus Christos", a concluzionat ea.