Veneţia interzice în formularele oficiale cuvintele „mamă” și „tată”

120

Guvernul municipal al Veneţiei (Italia) a trecut o nouă lege care interzice folosirea termenelor de „mamă" și „tată" în formularele pe care trebuie să le completeze părinţii atunci când vor să își înscrie copiii la o grădiniţă sau școală de stat.

Politica „drepturilor civile și anti-discriminării" a fost introdusă pentru că „asemenea schimbări de limbaj sunt fundamentale pentru combaterea stereotipurilor", citează LifeSiteNews.

Publicaţia italiană Corriere del Veneto spune că termenii vor fi înlocuiţi de formulările „părinte 1" și „părinte 2". Vestea nu a fost primită deloc bine de către italieni, care și-au exprimat nemulţumirile pe internet și chiar au ameninţat-o pe Camilla Seibezzi, care conduce o comisie înfiinţată recent pentru drepturile LGBT și politici anti-discriminatorii, și care a avut iniţiativa acestei legi.

„Prima mea alegere nu este să fiu populară. Sunt convinsă că am făcut ce trebuia. Este un pas mic către obţinerea drepturilor civile pentru toţi", a explicat ea, amintind că deși „familiile curcubeu" nu sunt recunoscute de legea italiană, ele fac parte din realitatea vieţii de zi cu zi.

Nici politicienii nu au răspuns prea bine la această decizie, unii spunând că această comisie a fost înfiinţată din dorinţa primarului, dar majoritatea nu a fost consultată.