VIDEO: Băiat paralizat, compune un colind prin clipiri

189

Adam Bojelian, în vârstă de 12 ani, suferind de paralizie cerebrală, poate să comunice doar prin felul în care clipeşte. Pentru Adam o clipire înseamnă da, iar o privire aţintită înseamnă nu. Cu ajutorul mamei sale, Adam a reuşit să compună un colind care a atras atenţia celebrităţilor.

Familia din Edinburgh, Scoţia, a pus cântecul pe iTunes, iar de atunci, actorul de la Hollywood Ewan McGregor, s-a aliat cauzei băiatului.

Cântecul se bazează pe poezia lui Adam despre Crăciun, care povesteşte cum Moş Crăciun poate aduce cadouri copiilor cu ajutorul maimuţelor. Mama lui Adam a făcut o listă care conţine cuvinte din această temă şi la fiecare cuvânt care îi plăcea Adam clipea. După ce au făcut lista finală, a trebuit să pună cuvintele în ordine. I-a luat o săptămână lui Adam să termine poezia, scrie Catholic.org.

Sănătatea lui Adam s-a înrăutăţit în acest an şi era în spital când a fost întrebat ce îşi doreşte de Crăciun. Singura sa dorinţă a fost să transforme poezia într-un colind. Un prieten al familiei, tânăr compozitor la Hollywood, a fost impresionat de munca pe care a depus-o ca să scrie poezia şi i-a compus un cântec pentru ea. Cântecul „Christmas Gibbons” este disponibil pe iTunes, dar îl puteţi găsi şi pe Youtube.