Papa Benedict scrie pentru Financial Times

13

„Naşterea lui Iisus ne provoacă să ne reevaluăm priorităţile, valorile, stilul nostru de viaţă," scrie Papa Benedict într-o rubrică a ediţiei din decembrie a publicaţiei Financial Times.

Rubrica Papei, o apariţie în premieră a unui pontif roman ca eseist într-un ziar secular, se concentrează pe semnificaţia spirituală a Crăciunului, trasând o linie clară între sacru şi profan. Papa Benedict avertizează împotriva „politizării religiei şi a zeificării puterii temporale", citează CatholicCulture. El le-a reamintit cititorilor despre avertismentul lui Iisus către urmaşii săi, din Marcu 12, 13-17: „Daţi dar Cezarului ce este al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu."

Textul complet, care original a apărut pe site-ul Financial Times, care cere cititorilor să se înregistreze, a fost dat publicităţii mai târziu de către biroul de presă al Vaticanului. Conform Vaticanului, intervenţia Papei în ziarul secular s-a făcut la invitaţia celor de la Financial Times. În trecut, Papa Benedict a mai acceptat invitaţii din partea mass-media seculare, precum interviuri la BBC sau RAI, tot cu ocazia Crăciunului.