VIDEO: Casă de producţie pro-viaţă lansează HIT inspiraţional pentru tineri

65

Muzica de azi, ascultată şi îndrăgită de tineri de pe toate meridianele, este parte integrantă a unei societăţi cu mai puţine valori, care pune extazul deasupra frumosului. În aceste circumstanţe, o echipă internaţională de profesionişti pasionaţi de muzică şi motivaţi de dorinţa de a promova cultura de viaţă au lansat cu succes o casă de producţie de muzică şi videoclipuri, Music Visions, care va oferi un mesaj pozitiv, de credinţă, bucurie şi speranţă pentru tineri.

Muzica nu mai vindecă aşa cum făcea odată. În schimb, stârneşte pasiuni şi revolte, doboară şi îndeamnă la răzbunare. Muzica nu mai e de mult „o lege morală”, după cum spunea Platon, nu mai e un pansament pentru suflet.

Ani de zile liderii religioşi au atras atenţia asupra efectelor muzicii pop, RnB, sau rock pentru mesajele sataniste sau sexuale pe care le conţin şi pe care le transmit tinerilor şi minorilor.

Producătorul britanic Mike Stock, cunoscut ca parte a trio-ului de producători Stock Aitken Waterman, una dintre cele mai de succes echipe de compozitori și producători din Marea Britanie, spunea pentru LifeSiteNews că industria muzicală a mers prea departe şi că nu mai păstrează niciun fel de valori: „Nu e vorba despre mine, că aş fi de modă veche… Nu putem să vedem staruri moderne ca Britney Spears sau Lady Gaga – cu vârsta de doi ani”. Producătorul susţine că „99% din topuri înseamnă piese RnB, iar 99% dintre acestea sunt de fapt „pornografie soft”.

În acest context, Brian Clowes, directorul Human Life International, susţine că „sunt doar o mână de artişti aceia care mai încearcă să promoveze valori morale reale din moment ce nu e 'cool' şi, mai important, nici profitabil”. Cei de la nou înfiinţata casă de producţie Music Visions îngroaşă rândurile acestor artişti, care vor să promoveze valori morale şi dinăuntrul acestui mediu.

„Impactul social al videoclipurilor muzicale prin intermediul YouTube şi al altor canale este de netăgăduit şi, din păcate, cultura muzicală de astăzi nu mai respectă demnitatea persoanei umane”, a declarat fondatorul Music Visions, Manuel de Teffé, pentru LifeSiteNews.

Această iniţiativă va oferi, de asemenea, o rampă de lansare pentru tinerii artişti pro-viaţă, care sunt dornici să îşi împărtăşească mesajul şi muzica lor, dar sunt excluşi de către industria de divertisment de masă, care discreditează promovarea unor astfel de mesaje.

„Sute de milioane de tineri îşi petrec anii de formare a vieţii lor vizionând videoclipuri care promovează deschis un stil de viaţă distructiv”, spune Teffé, motivându-şi astfel decizia de a porni o asemenea iniţiativă.

Viziunea sa asupra muzicii şi-a făcut debutul oficial cu lansarea cântecului Beside You, al cărui videoclip celebrează bucuria maternităţii. Teffé a vrut să facă o aluzie la o poveste universală: atunci când un copil nu este aşteptat, vestea generează un sentiment de uimire, însă, în cazul în care sarcina este în afara căsătoriei, surpriza neplăcută este dublă şi gânduri ciudate apar. Unii bărbaţi fug, iar unele femei iau măsuri disperate.

Întrebat despre criticile care i se aduc pentru promovarea unui mesaj pro-viaţă venit din partea industriei muzicale, Teffé a declarat că grupul său nu numai că salută criticile, dar le vede ca o „măsură providenţială”.

„Chiar dacă vom produce o capodoperă, va exista întotdeauna o parte din publicul nostru care nu o va aprecia. Dar e în regulă, dacă tuturor le-ar plăcea rezultatete fiecărei acţiuni pe care o facem, pe termen lung, ne-am dezvolta un tip de mândrie greu de suportat, ne-ar simţi ca zei. Deci, primesc criticile sănătoase şi le ascult”, a mai spus Teffé.