Video: Coca-Cola susţine că poate ajuta relaţiile dintre India și Pakistan

178

O nouă reclamă realizată de Coca-Cola, intitulată „Small World Machines" începe cu o premiză destul de directă: India și Pakistan nu se înţeleg prea bine. Reclama se termină cu o promisiune de pace, care ar putea deveni realitate cu ajutorul noilor automate Coca-Cola.

Pentru filmarea videoclipului, o asemenea mașinărie high-tech a fost pusă într-un mall din Lahore, Pakistan, iar alta într-un mall din New Delhi, India. Automatele au un ecran mare, tactil, 3D. Cele două erau conectate, astfel încât prin cea din Lahore se vedea mallul din New Delhi și vice-versa. Oameni din ambele locaţii au fost invitaţi să interacţioneze unii cu ceilalţi, atingând ecranul în același timp, dansând în același timp sau desenând semnul păcii pe ecran.

Reclama este realizată de firma de publicitate Leo Burnett, care a fost rugată să găsească „noi căi de a aduce oamenii împreună, în același timp punând accent pe puterea fericirii", scrie Washington Post. Directorul creativ global al companiei Coca-Cola a declarat că în spatele campaniei se află chiar rădăcinile brandului, care a început tot ca o experienţă împărtășită cu cei din jur.