Video: Eroul de la metroul din New York

115

Cuvântul „erou" este folosit atât de des de presa momentului încât aproape că și-a pierdut semnificaţia. Gesturi precum cel al lui Wesley Autrey ne reamintesc însă adevărata valoare a unui om de caracter dispus, într-o moment de criză, să își riște viaţa pentru a o salva pe cea a altui om.

Wesley Autrey (50 de ani) era doar unul din sutele de străini aflaţi în staţia de metrou atunci când un bărbat în vârstă de 20 de ani s-a prăbușit pe șine, înaintea trenului, ca urmare a unui atac convulsiv.

Văzând că trenul se apropie, Autrey a realizat că nu ar fi suficient timp pentru a-l trage pe bărbat înapoi pe peron, așa că a sărit și el pe șine și l-a tras pe omul căzut între cele două linii, acoperindu-i totodată corpul cu al lui.

Trenul a trecut pe deasupra celor doi. Amândoi au supravieţuit, bărbatul căzut în urma atacului având doar câteva răni provocate de căzătură.

Cele două fetiţe ale lui Autrey, care se aflau cu el în staţia de metrou, au așteptat cu sufletul la gură să își vadă tatăl ieșind nevătămat de sub tren.