Franţa va deporta clericii musulmani radicali

283

Ministrul de interne francez Manuel Valls a declarat marţi că executivul de la Paris evaluează posibilitatea de a deporta imami radicali, ca parte a luptei împotriva „jihadului radical", informează The Local.

Mai mulţi predicatori radicali vor fi expulzaţi în zilele care urmează a declarat Valls, într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles. „Nu confund islamismul radical cu islamul din Franţa, dar există un anumit mediu religios, există anumite grupări salafite, care sunt implicate într-un proces politic, al cărui scop este să monopolizeze asociaţiile culturale și școlile," a declarat Valls.

Aceasta nu este prima ocazie în care ministrul de interne a lansat avertizări împotriva imamilor. Într-un discurs susţinut la inaugurarea Marii Moschei de la Strasbourg, în nord-estul Franţei, Valls a declarat că nu ar ezita să îi deporteze pe cei care „vorbesc în numele Islamului, și reprezintă o ameninţare pentru liniștea publică."

Din anul 2002, până astăzi, au fost emise nu mai puţin de 125 de ordine de deportare împotriva radicalilor islamiști, relatează France 24