VIDEO: Experiment anti-Facebook sau cum să îţi iei viaţa înapoi

367

Un student din Chicago şi-a propus ca timp de 3 luni, să renunţe la telefonul mobil, inclusiv mesajele sms, email, precum şi reţelele de socializare precum Facebook, Twitter sau LinkedIn. Viaţa lui s-a schimbat când a redescoperit romantismul vieţii reale.

Jake Reilly a ajuns să folosească telefoanele publice, să scrie scrisori, să lase mesaje cu creta pe asfalt şi să îşi viziteze prietenii. Înainte citea fiecare mesaj de pe Twitter, lansat de cei 250 de oameni pe care îi urmărea, stătea apoi cam o oră şi jumătate pe Facebook. Lunar, trimitea peste 1.500 de sms-uri şi vorbea la telefon între 600 şi 900 de minute.

Jake a ajuns să creadă că cei care comunică în special pe reţelele de socializare rămân la un nivel superficial. „Facebook este cea mai mare pierdere de vreme, pentru că toată lumea îşi creează o imagine atât de filtrată despre sine. Nu ajungi niciodată să vezi părţile reale ale oamenilor".

În timpul acestui experiment Jake şi-a dat seama că unii oameni din preajma sa, pe care îi considera prieteni apropiaţi, nu erau de fapt deloc aşa. În plus a redescoperit lucrurile pe care ajunsese să le ignore: să meargă cu bicicleta de plăcere, să stea în parc, să joace pase cu prietenii.

Surse:The News Room, Yahoo Daily News