VIDEO: Lecţia lui Lizzie – Beneficiile unei vieţi „blestemate”

113

Cum ar fi să poţi să mănânci absolut orice și oricât și să nu te îngrași cu niciun gram? Sună perfect, iar unii oameni chiar trăiesc asta. Sunt ei binecuvântaţi sau blestemaţi? Citiţi povestea lui Lizzie Velasquez și judecaţi singuri.

Noaptea, Lizzie ronţăie chipsuri și bomboane și nu se îngrașă. În schimb, nu vede cu un ochi, este mică și toate oasele i se văd prin piele. Lizzie a fost numită „cea mai urâtă femeie din lume" și a servit pe post de sperietoare de ciori pentru toţi copiii de la școală. Lizzie este a treia persoană din lume care s-a născut cu sindromul Neonatal Progeroid, care înseamnă îmbătrânire prematură, pierderea grăsimii corporale şi degenerarea ţesuturilor. Această boală este un mister pentru medici și un mister pentru Lizzie, care nu înţelegea de ce s-a născut așa și care se ruga la Dumnezeu pentru o vindecare miraculoasă.

Citește și VIDEO: Lecţia lui Lizzie – frumuseţea adevărată şi curajul autentic

Cum îi răspunzi străinului care te cunoaște printr-un videclip de 8 secunde și la sfârșit îţi spune: „Fă lumii o favoare, pune-ţi un pistol la tâmplă și apasă trăgaciul. Ești un monstru"? Ce faci când 4 milioane de oameni ajung să te judece după felul în care arăţi, fără ca măcar să fii avut ocazia să le adresezi un cuvânt? Lizzie a hotărât să îi lase în pace, să nu lupte cu morile de vânt, ci să îi folosească pentru a se determina să crească și să își îndeplinească fiecare ţintă propusă. Și de fiecare dată când se deprimă, când în continuare cuvintele urâte îi ajung drept în inimă, își reamintește că fiecare vorbă rea poate fi întoarsă și folosită ca o scară pentru a urca mai sus.

„Viaţa mea este în mâinile mele. Pot să aleg să am o viaţă bună sau pot să aleg să am o viaţă foarte proastă. Pot să îmi deschid ochii și să fiu recunoscătoare pentru lucrurile pe care le am, și să aleg ca aceste lucruri să fie cele care mă definesc sau pot să îi las pe cei care cred că sunt un monstru să mă definească", spune ea.

Prin discursul din cadrul TEDxAustinWomen, Lizzie a demonstra că și-a atins toate ţintele propuse. A terminat o facultate de comunicare, a devenit un speaker motivaţional cu experienţă de ani de zile și este autoare a două cărţi, urmând să o publice pe a treia. Dar mai mult decât niște succese care pot fi trecute în CV, Lizzie a demonstrat că este o adevărată forţă. Inteligentă, deschisă, cu simţul umorului și uimitoarea capacitate de a-și lua în derâdere defectele fizice și de a le transforma din elemente stânjenitoare pentru ea, dar și pentru cei din jur, în elemente amuzante, care o apropie de lume, Lizzie are câte o lecţie de predat oricui își ia timp să o asculte.