VIDEO: Mărturia pianistului cu 2 degete la fiecare mână

65

În campania Human Factor, CNN pune accent pe oamenii care și-au depășit limitele și condiţia, invitând să scrie un editorial pe cnn.com. Ultimul autor este Landon Weeks, un tânăr de 17 ani, care deși s-a născut cu un defect congenital denumit focomelia, a învăţat să facă lucruri care i-ar fi imposibile, cum ar fi să cânte la pian.

Din cauza defectului congenital, extremităţile corpului său, mâinile și picioarele, sunt scurte și fără forţă, iar la mâini nu are decât 4 degete funcţionale. „Diferenţele fizice între mine și alte persoane sunt evidente. Încă nu am văzut pe nimeni cu extremităţi ca ale mele", scrie Weeks pentru CNN.

Ca și copil, a învăţat cu greu să meargă și de fiecare dată când cădea se lovea la cap, astfel încât părinţii l-au pus să poarte o cască de protecţie. Casca trebuia să o poarte și în pauză la școală, ceea ce a atras multe priviri și glume răutăcioase.

„Câteodată problemele mele m-au descurajat, dar în retrospectivă sunt recunoscător pentru provocări. Am învăţat că, trecând prin viaţă, poţi găsi multe persoane bune, generoase și drăguţe. Am fost învăţat și iubit de mulţi profesori, vecini, membri în biserică și lideri de cercetași. Cred că Dumnezeu pune în calea tuturor obstacole de trecut, doar că ale mele sunt mai vizibile. Și cred că odată cu slăbiciuni și provocări, Dumnezeu ne binecuvântează și cu talente", mai scrie Weeks.

Weeks a învăţat să conducă, să facă scuba, să joace baschet și fotbal, a câștigat toate medaliile de onoare oferite de Organizaţia Cercetașilor Americani, dar cea mai mare realizare a sa este cântatul la pian.