VIDEO: Tată și fiu, eroi unul pentru celălalt

94

Patrick Henry Hughes s-a născut fără ochi şi fără capacitatea de a-și îndrepta pe deplin braţele şi picioarele, ceea ce face ca mersul să fie imposibil pentru el. Dar, datorită propriei ambiţii şi devotamentului tatălui său, aceste dizabilităţi nu l-au împiedicat să își atingă potenţialul.

Hughes, 23 de ani, a ajuns pe prima prima pagină a ziarelor în 2006, când a devenit un trompetist în fanfara de 220 de membri „Louisville Cardinals". Când a primit propunerea, Hughes a fost uimit la început. Orb și în scaun cu rotile nu își închipuia cum ar putea să facă lucrul acesta. Și nici nu ar fi putut fără ajutorul tatălui său, care stă în spatele lui și împinge scaunul cu rotile în jurul terenului, manevrându-l în formaţiuni complicate.

„Nu am avut nici o îndoială că Patrick ar putea face acest lucru. Singura întrebare a fost dacă eu aş putea să-mi fac partea mea," spune tatăl, citat de Huffington Post.

În 1999, tatăl lui Patrick a renunţat la slujba sa şi a început să lucreze de noapte, astfel încât să își poată petrece orele din zi alături de fiul său, mergând cu el la cursuri și la repetiţii. Până în ziua de azi tatăl lui Patrick continuă să-i fie mâna dreaptă și cel mai mare fan.

„El e eroul meu … prin ce trece el m-a învăţat că nu am cu adevărat nimic de ce să mă plâng," spune tatăl lui Hughes, „cred că un tată nu ar putea cere mai mult decât relaţia mea cu Patrick. "

Hughes era doar un copil atunci când părinţii săi au descoperit că avea un talent incredibil la muzică. De-a lungul anilor, această capacitate naturală a înflorit într-o virtuozitate la pian și trompetă.

Astăzi, Hughes, care a absolvit universitatea cu „magna cum laude" în 2010, este un muzician de renume mondial şi vorbitor motivaţional. Hughes a lansat, de asemenea, două albume muzicale şi a scris o carte de succes intitulată I Am Potential: Eight Lessons On Living, Loving And Reaching Your Dreams („Eu sunt potenţialul: 8 lecţii despre a trăi, iubi și a-ţi atinge visurile”).