Wikileaks trece la atacuri în sistem analog

14

Grupul Anonymous își schimbă tactica în campania de sprijin pentru Wikileaks. Renunţând la atacurile online, una din aripile grupului a îndemnat pe susţinători să umple străzile cu postere pro-Wikileaks.

Acţiunea ar trebui să aibă loc mâine, 18 decembrie și poartă titlul Operation Paperstorm – Operaţiunea Furtună de Hârtie. Voluntari pro-Wikileaks sunt așteptaţi să tipărească și să lipească postere în orașe într-o zi în care oamenii vor ieși la cumpărături. Posterele au fost traduse în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Aceasta ar fi o a doua acţiune a grupului catalogată ca un demers low-tech, după ce la începutul săptămânii fanii au sufocat faxurile firmelor PayPal, Mastercard și Amazon cu copii ale documentelor publicate de Wikileaks.În cadrul grupului a fost un consens în schimbarea regulată a tacticilor, afirmă pentru BBC Phill Midwinter, un membru activ al grupului. „Nu vrem să deranjăm sau să facem viaţa grea utilizatorilor de internet. Ci doar să dăm exemple despre cum ne putem propaga mesajul fără a face ceva ilegal."

Operaţiunea Paperstorm este una dintre cele aproape 10 iniţiative ale susţinătorilor Wikileaks. Acţiunea vine la scurt timp după ce ieri, 16 decembrie, Julian Assange a fost eliberat din detenţie, pe cauţiune. Assange poartă o brăţară cu cip pentru a fi localizat de autorităţi.