Bebeluș salvat prin tehnica imprimării 3D

409

Haiba Gionfriddo avea șase săptămâni când a încetat să respire. În 30 de minute era internat la spital, unde doctorii au conchis că probabil a aspirat mâncare sau lichid în plămâni și i-au dat drumul. După două zile s-a întâmplat din nou.

Acesta a fost începutul unui coșmar pentru părinţii din Ohio, SUA, care trebuiau să fie pregătiţi în fiecare zi să înfrunte finalul. Doctorii au ajuns să îi facă resuscitare în fiecare zi. Haiba avea o malformaţie în plămâni, denumită malacia branhială, scrie CNN.

Cum nu există tratament, doctorii au recurs la o tehnică experimentală care nu s-a mai folosit până acum la oameni. Cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D au creat din material biologic un model al căilor respiratorii cu tot cu un stent care odată introdus în organism, să îl lase să respire tot timpul, fără blocaje.

„Mie mi se pare magic. Să iei praf și să faci din el părţi din corpul uman," a declarat dr. Glenn Green, profesor de pediatrie cu specializare în otoralingologie de la Universitatea Michigan, care i-a implantat stentul.