Galerie FOTO: Conexiuni – Congresul Bloggerilor

54

Blogerii creştini şi alţi pasionaţi de mediul online au participat la primul Congres al Internauţilor Creştini (CIC), reuniţi sub titlul „Conexiuni” şi mottoul „Mult mai aproape”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 14-17 octombrie la Stupini (Braşov) şi a adunat participanţi din toată ţara. Aceştia au beneficiat de seminare de comunicare în mediul online, precum şi de activităţi de team-building şi momente recreative. 

Lavinia Stoica, realizatoarea emisiunii „Dincolo de bariere” (Speranţa TV)

„Sunt foarte încântată că am fost invitată la acest congres. Mi-a plăcut foarte mult ideea de team- building şi faptul că au fost invitaţi bloggeri creştini din toată ţara. S-au legat prietenii şi s-au schimbat informaţii utile. Comunicarea este foarte importantă, iar acum trăim într-o societate în care comunicarea se face foarte mult online. A fost o întâlnire benefică pentru toţi. Am învăţat lucruri utile.”

Mihaela Pantelimon, autoarea blogului dordezbor.blogspot.com

„Scriu pe blogul meu de trei ani şi mă adresez în primul rând tinerilor pe care doresc să îi îndrum spre Dumnezeu într-o manieră creativă. Am vrut să particip la acest congres pentru că este ceva nou, este prima ediţie. M-am gândit că o să am lucruri noi de învăţat de la oameni cu care am pasiuni comune. Aici mi s-a oferit ocazia să cunosc oameni foarte interesanţi, cu experienţă în domeniul internetului.”

Gabi Iarca, coordonatorul revistei Re:spiro

„Am fost încântat de ideea unui astfel de congres, mai ales că am colaborat cu multe persoane interesate de mediul online. Mi-am dorit să cunosc oameni cu care, eventual, să colaborez. Când am aflat despre CIC, mi-am dat seama că poate fi o ocazie bună. Cred că de la an la an activitatea creştinilor în mediul online va creşte şi, prin urmare, va fi nevoie de o oarecare organizare, de o direcţie de acţiune.

Lavinia Gedo, studentă la Jurnalism

„Am vrut să vin la congres pentru ca să văd care este trendul… să simt şi eu pulsul bloggerilor. Congresul a fost şi o ocazie de a-mi face prieteni noi, de a stabili conexiuni.”

Mihai Bâlă, student la Arhitectură, autorul blogului „Audi alteram partem

„În primul rând, am venit la acest congres pentru că am vrut să aflu mai multe despre revista Semnele timpului. Urmăresc cu interes şi versiunea sa online. Apoi, am două bloguri: unul de specialitate, despre arhitectură, design ş.a.m.d şi încă unul care se adresează unui public mai larg, în special ateilor, agnosticilor etc. Am vrut să ştiu mai multe despre cum să-mi promovez blogul, eventual nişte tehnici SEO… Atmosfera de la congres a fost plăcută, relaxantă. Organizare bună, muzică la superlativ. Cel mai mare câştig a fost că am interacţionat cu bloggerii şi că i-am cunoscut mai bine.”