Germania renunţă la scanarea corporală

12

Ministerul german de Interne a anunţat miercuri că renunţă pentru moment la scanerele corporale în aeroporturile germane, după o fază de testare la Hamburg, în nordul ţării.

În urma testării scanerelor corporale, ministrul german Hans-Peter Friedrich a decis să nu instaleze "pentru moment" aparatele, informează Mediafax.

După controlarea a circa 809.000 de pasageri în aeroportul din Hamburg, un raport al Poliţiei a indicat că sistemul de scanare nu este suficient de performant pentru a fi utilizat la scară largă. Potrivit raportului "rata de alerte false atinge 70 la sută", scanerele fiind ineficiente când subiecţii poartă haine cu mai multe straturi sau din material plisat, cizme, fermoare şi capse.

"Poliţia federală va revizui mai atent evoluţia acestei probleme pentru a avea în curând la dispoziţie, sperăm, un material care să permită în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor noastre ridicate în materie de securitate şi asigurarea condiţiilor de primire a pasagerilor," a declarat ministrul, într-un comunicat de presă.

(Foto: gonzalolira.blogspot.com)