Milioane de utilizatori BlackBerry – a 3-a zi de defecţiuni tehnice

20

Milioane de utilizatori de BlackBerry s-au văzut ieri pentru a treia zi fără servicii normale de telefonie.

„Abonaţii BlackBerry din Americi pot avea întârzieri intermitente la servicii", afirma Research in Motion, producătorul smartphone-ului BlackBerry. Sunt afectate în principal capacitatea de a trimite mesaje text și de a accesa Internetul, nu și aceea de a efectua apeluri. „Este o problemă extrem de critică", a evaluat situaţia șeful RIM din Marea Britanie. „Lucrăm pentru a rezolva situaţia cât mai repede posibil."

Căderea reţelei a afectat utilizatorii de pe orice continent. Problema a început de luni, în Orientul Mijlociu, Europa și Africa. Ulterior s-a întins în America de Sud și Asia. Miercuri dimineaţa a lovit SUA și Canada. La nivel mondial sunt aproximativ 70 de milioane de utilizatori.

„Este ridicol să se întâmple așa ceva azi, în epoca aceasta", comenta un utilizator pe Twitter. Prezentatorul CNN Piers Morgan a scris și el pe Twitter: „Chestia asta cu BlackBerry mă enervează la modul cel mai SERIOS." După care a revenit: „E și ceva pozitiv la criza BlackBerry. Intructorul de fitness nu poate da de mine. Mă duc să comand niște burgeri."