O invenţie românească pentru regenerarea rapidă a nervilor periferici, premiată cu aur

114

O tehnologie revoluţionară, care reuşeşte regenerarea nervilor periferici, realizată de o echipă de cercetători români a fost premiată cu medalia de aur la Târgul de Inovaţii - Innova de la Bruxelles.

Biocond Nerv, o tehnologie revoluţionară, care reuşeşte regenerarea nervilor periferici, realizată de o echipă de cercetători români a fost premiată cu medalia de aur la Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles.

Proiectul are o importanţă deosebită atât din punct de vedere medical, cât şi comercial, arată un comunicat remis marţi agenţiei Mediafax de echipa de inventatori. Aceasta ar putea înlocui cu succes în 10% dinte cazuri grefele de nervi care sunt folosite pentru salvarea zonelor afectate.

„Regenerarea nervoasă este, practic, ultima frontieră în microchirurgie; de 30 de ani nu s-a schimbat mai nimic, se fac aceleaşi proceduri, cu aceleaşi rezultate", a declarat medicul Dragoş Zamfirescu, unul dintre cercetătorii care au lucrat la această invenţie. De asemenea, din punct de vedere al costurilor, produsul costă numai 30 de euro, în comparaţie cu alternative actuală, cu un preţ de 500 de dolari.

Sursa: Mediafax