Video: Manechine cu dizabilităţi, „pentru că nimeni nu e perfect”

144

Pro Infirmis, o organizaţie elveţiană care apără drepturile persoanelor cu handicap a decis ca pentru aceste sărbători de iarnă, frumuseţea şi perfecţiunea să fie reale, nu preluate din imagini prelucrate în Photoshop. De aceea, a decis să creeze manechine realizate după corpul unor persoane cu dizabilităţi.

Campania a fost pusă la punct pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi se numeşte „Because who is perfect? Get Closer” (Cine e perfect? Apropie-te!). Astfel, în vitrine au ajuns manechine doar cu o mână sau cu un picior, în scaun cu rotile sau având baston.

Manechinele au fost plasate apoi în vitrinele magazinelor de pe Bahnhofstrasse, cea mai cunoscută stradă din Zurich, pe care se află cele mai importante şi mai scumpe magazine din oraşul elveţian. În trecut, şi alte firme au pledat în favoarea persoanelor cu dizabilităţi, precum Nordstrom, care foloseşte persoane cu dizabilităţi în reclame din 1991, sau Debenhams, care a adoptat acest model în 2013.

Procesul realizării manechinelor a fost imortalizat într-un film scurt care surprinde bucuria participanţilor atunci când văd pentru prima dată manechinele modelate după silueta lor.

Sursa: Christian Post