Premieră: au intrat în uz buletinele cu cip

134

La prima vedere doar dimensiunile fac noua carte de identitate a germanilor diferită de buletinele românilor. Pentru ochiul electronic însă, diferenţa o face micro-cipul încorporat în dispozitivul de identificare via Internet.

La prima vedere doar dimensiunile fac noua carte de identitate a germanilor diferită de buletinele românilor. Pentru ochiul electronic însă, diferenţa o face micro-cipul încorporat în dispozitivul de identificare via Internet.De la 1 noiembrie, Germania a implementat oficial sistemul de indentificare personală prin intermediul cărţilor de identitate cu RF-Cip, un micro-cip capabil să transmită prin intermediul Internetului date despre posesorul documentului. Potrivit Deutsche Welle, noua carte de identitate se aseamănă ca dimensiuni și metode de securizare cu un card de credit, ea fiind activată pe baza unui singur număr PIN.Cartea de identitate va putea fi folosită cu ajutorul unui cititor de card electronic, iar datele stocate pe ea vor putea fi accesate doar de oficiali, bănci sau magazine care au obţinut permisiunea de a utiliza acest sistem, din partea autorităţilor germane de securitate.

Cu o săptămână înainte de intrarea în uz a noilor cărţi de identitate, primăriile germane s-au confruntat cu un flux foarte mare de cetăţeni care doreau să își schimbe buletinul cu unul de tip vechi, relatează German Press Agency. Aceeași sursă estimează că o posibilă cauză ar putea fi temerile germanilor cu privire la securitatea noului tip de card, dar și costurile sale mai ridicate (28 euro, comparativ cu 8 euro).