Wikipedia își blochează mâine varianta în engleză

63

Wikipedia își blochează mâine conţinutul în limba engleză, ca măsură de prostest împotiva legii anti-piraterie propusă în Congresul american, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei care susţine site-ul.

Site-ul va afișa un ecran negru timp de 24 de ore, ca expresie fără precedent a nemulţumirii faţă de o lege de care reprezentanţii organizaţiei se tem că va dăuna libertăţii și deschiderii Internetului. Mai mult, spun reprezentanţii Wikimedia, legea „va conduce la apariţia a noi instrumente de cenzură a site-urilor internaţionale de pe teritoriul Statelor Unite," relatează Associated Press.

Actul pentru Stoparea Pirateriei Online are ca scop declarat reducerea dramatică a vânzărilor de produse digitale americane piratate. Susţinătorii legii spun că aceasta este necesară pentru a proteja proprietatea intelectuală și locurile de muncă.

Criticii spun însă că legea obstrucţionează libertatea de exprimare și că va afecta ciber-securitatea unor companii.

Giganţi ai Internetului precum Google, Facebook, Yahoo, Twitter, eBay, și AOL au luat de asemenea o poziţie împotriva acestei legi, plănuind să-și suspende activitatea pe data de 23 ianuarie, în semn de protest.

Sursa: Associated Press