Adulter TV sau vulgaritatea reality-show si CNA

150

Kanal D și OTV sunt posturile care au încasat cele mai multe amenzi ca sancţiune pentru încălcarea regulilor deontologice și de bună cuviinţă, în cadrul reality showurilor pe care le difuzează. Antena 1 este postul care a încasat cea mai mare amendă - 20.000 de lei pentru emisiunea „Test de fidelitate".

    CNA a amendat posturile româneşti cu 105.000 lei numai în ultimul an pentru scenele vulgare din emisiunile de tip reality show, scrie România liberă.

   

    Deși producătorii lor susţin că emisiunile lor reflectă povești de viaţă reale, ieri reporterii RL au dat publicităţii argumentele prin care susţin că aceste emisiuni sunt mai degrabă improvizate. Jurnaliștii au participat la preselecţiile pentru „Căsătoreşte-te cu mine", difuzată de Kanal D, şi „Iubire interzisă", de la Naţional TV. „Dramele" din reality showuri sunt inventate uneori pe loc, iar „actorii" redirecţionaţi în funcţie de nevoi.

    Emisiunile de tip reality show proliferează pe timp de criză, este de părere Răsvan Popescu, președintele CNA, pentru că sunt ieftine și ușor de făcut. Pentru televiziuni contează audienţa și mai puţin valoarea educativă a acestor emisiuni. Povestea trebuie să fie bine scrisă, contează mai puţin dacă este reală sau nu.