Forajul maritim în legea americană a mediului – „o toxină politică”

34

Noua lege a mediului, propusă miercuri de doi senatori americani abordează și problema forajelor maritime în largul coastelor americane. Analiștii sunt de părere că subiectul devine o „toxină politică”.

    Toxină sau responsabilitate politică, o nouă lege asupra mediului a fost propusă de doi senatori americani. John Kerry și Joe Lieberman își doresc ca prin această lege să se limiteze emisiile de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră asociate cu încălzirea globală. Un aspect de maximă importanţă în urma catastrofei ce a avut loc prin prăbușirea platformei petroliere Deepwater Horizon, legea prevede ca forajele marine să fie interzise în limita a 121 km de coastele americane.

    Deși analistul pe probleme de mediu Kevin Book e de părere că „deversarea din Golful Mexic a transformat forajul maritim într-o toxină politică", președintele a primit favorabil iniţiativa. „Provocările ce ne stau în faţă – accentuate și mai mult de imensa tragedie din Golful Mexic – sunt un motiv pentru dublarea eforturilor de reformă a politicilor naţionale în privinţa energiei", a afirmat Obama.

(Sursa: Al Jazeera English)