Moscheile vor fi mai prezente în peisajul german

7

Într-un interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine, Angela merkel a declarat că se aşteaptă ca moscheile să ajungă tot mai răspândite în spaţiul public german, transmite Mediafax.

   

    "De-a lungul anilor ne-am amăgit cu iluzii pe acest subiect", a recunoscut cancelarul german, dar "moscheile, între altele, vor deveni un element mai prezent în peisajul nostru decât în trecut".

    "Ţara noastră va continua să se transforme şi integrarea este o datorie pentru o societate care primeşte imigranţi", a precizat cancelarul, avertizând concomitent şi cu privire la obligaţia imigranţilor de a se integra. Imigranţii care nu vor depune suficiente eforturi pentru a se integra se pot aştepta să fie trataţi "cu fermitate" şi vor "suporta consecinţele" a spus Merkel.

    "Nu vom putea accepta o societate paralelă în care drepturile fundamentale, de exemplu legalitatea între bărbaţi şi femei, nu ar fi o regulă. Doar Constituţia poate servi drept bază pentru a trăi împreună în toleranţă şi respect. Oricine vrea să trăiască aici trebuie să accepte acest lucru", a conchis cancelarul german.