Românii sunt victime favorite ale traficului de persoane din Germania

195

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Germania au provenit, în 2009, din România şi Bulgaria, se arată într-un raport al Oficiului Federal de Criminalistică. Autorităţile germane au percheziţionat 600 de bordeluri, în 2009, pentru a căuta victime ale traficului de persoane. Cei mai mulţi infractori cercetaţi pentru trafic de fiinţe umane au fost cetăţeni germani, următorii pe listă fiind infractorii români.

   

    „Problema cea mai mare este că multe dintre victime evită să contacteze autorităţile, astfel încât infracţiunile în cauză rămân nepedepsite", a declarat Jörg Ziercke, preşedintele Oficiului Federal de Criminalistică. Necunoaşterea limbii germane este un alt impediment serios pentru ca victimele de alte naţionalităţi să poată contacta autorităţile germane.

    Numărul victimelor a crescut anul trecut cu 5%, iar numărul celor cu vârste sub 14 ani s-a dublat. Combaterea traficului de persoane este dificilă, în condiţiile în care, în Germania, prostituţia este legală, notează Mediafax.