Somalia se află în faţa unei noi crize medicale

109

Somalia se află în faţa unei posibile crize medicale, după ce a fost lovită crunt de foamete şi de violenţe politice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) raportează mii de cazuri de holeră şi de diaree înregistrate de la începutul acestui an.

Într-un singur spital au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri de holeră şi diaree, începând din luna ianuarie 2011, conform datelor oferite de OMS.

CNN a realizat un reportaj la Spitalul Banadir din capitala Mogadishu, acesta fiind unul dintre cele mai mari spitale din Somalia. Spitalul este supraaglomerat de oameni şi copii afectaţi de o formă de diaree asociată cu holera şi cu consumul de apă care nu îndeplineşte calităţile necesare pentru a fi consumată. În cursul anului 2011, 45% dintre cazurile de deces provocate de această formă de diaree s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârste sub 2 ani.

OMS avertizează că numărul foarte mare de somalezi care sunt nevoiţi să se mute pentru a supravieţui secetei şi foametei, precum şi condiţiile de viaţă precare sporesc riscul izbucnirii unor epidemii în perioada lunilor septembrie-octombrie.

(Foto: guardian.co.uk)