Tunisia: Religia trebuie separată de politică

275

Liderii musulmani tunisieni ar trebui să evite amestecarea problemelor religioase cu politica, a declarat Aroussi Mizouri, ministrul pentru probleme religioase al Tunisiei.

"După revoluţia din 14 ianuarie, ţara a experimentat schimbări la orice nivel, inclusiv în sfera religioasă", a spus Mizouri. El a atras atenţia că, deși există libertatea de a vorbi în moschei, acestea nu ar trebui să devină platforme pentru discutarea și promovarea unor ideologii politice.

"Contăm pe fiecare să menţină societatea noastră deschisă și tolerantă", a mai precizat oficialul.

Declaraţiile ministrului pentru probleme religioase au fost făcute pe fondul accentuării tensiunilor interreligioase. Demonstraţiile pro-islamiste de la sfârșitul săptămânii trecute au fost urmate de un val de proteste anti-islamice în capitala Tunis.

Tunisienii moderaţi se tem că ar putea să urmeze un val de crime motivate religios, în condiţiile în care serviciile care asigură securitatea populaţiei trec printr-o perioadă de dezorganizare, ca urmare a mișcării revoluţionare. Temerile sunt justificate de uciderea unui preot creștin și de ameninţările primite de o comunitate de evrei din Tunisia, notează Reuters.