Episcop gay, invitat să se roage la Micul Dejun cu Rugăciune

335

Episcopul Gene Robinson, primul care a recunoscut în mod deschis că este gay, a fost invitat să conducă momentele de rugăciune din cadrul Micului Dejun de Paşte, la Casa Albă.

Luni, 14 aprilie, la Casa Albă a avut loc Micul Dejun cu Rugăciune cu ocazia Paştelui, la care au fost invitaţi diferiţi lideri religioşi. La terminarea programului, preşedintele Barack Obama l-a invitat pe episcopul Gene Robinson să încheie cu o rugăciune, lucru pe care l-a anunţat apoi pe Twitter, fiind onorat și surprins de alegerea președintelui, notează Huffington Post.

Robinson a declarat că în rugăciunea sa i-a cerut lui Dumnezeu binecuvântări pentru toţi copiii Săi, binecuvântări speciale pentru SUA şi pentru preşedintele Obama şi, de asemenea, pentru cei săraci, oprimaţi şi marginalizaţi. Cu aceeaşi ocazie, Robinson a fost întrebat ce părere are şi cât de optimist este în ceea ce priveşte deschiderea Bisericii Catolice şi a bisericilor creştine în general către comunitatea persoanelor homosexuale şi a declarat că ceea ce se întâmplă şi schimbările care au loc în prezent vor duce în mod inevitabil către o situaţie de acceptare şi toleranţă.

Pentru Robinson, dragostea care există între două persoane este dragoste faţă de Dumnezeu, iar genul acestor două persoane nu contează, ci doar relaţia lor. Potrivit Talking Points Memo, Robinson s-a retras din calitatea de episcop la Dioceza din New Hampshire, în anul 2013 şi acum este membru al Center for American Progress.

Barack Obama susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex, deoarece consideră că acest lucru este un pas înainte. Potrivit declaraţiilor sale, întotdeauna a fost de părere că persoanele homosexuale trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi cele heterosexuale. Până la un moment dat, a fost reţinut în ceea ce priveşte legalizarea căsătoriilor gay, din cauza tradiţiei şi obiecţiilor persoanelor religioase, dar după ce a meditat asupra efectului pe care l-ar avea eliminarea resctricţiilor homosexualilor, a ajuns la concluzia că căsătoriile între aceştia trebuie legalizate. Un sondaj din anul 2012 al agenţiei Gallup a arătat că 50% dintre americanii albi sprijină căsătoriile homosexuale, în timp ce 48% se opun acestora, 55% dintre afroamericani şi un procent similar de hispanici, sunt, de asemenea, împotriva lor.