Liderii creștini îi cer lui Obama să nu uite de săraci

104

Mai mulţi lideri creștini s-au întâlnit săptămâna trecută cu președintele american pentru a se ruga și a citi Biblia împreună. Una dintre doleanţele lor a fost aceea de a-l ruga ca programele administraţiei să îi aibă în vedere în mod special pe cei săraci.

Liderii religioși reprezentanţi ai Circle of Protection s-au declarat de acord cu creșterea taxelor și reformele și tăierile bugetare atâta vreme cât acestea nu sunt o povară disproporţionată tocmai asupra păturii celei mai sărace. Nu au fost uitaţi însă nici „noii săraci" ai societăţii, absolvenţii de facultate și tinerii profesioniști care se confruntă cu șomajul sau salariile mult prea mici.

Din perspectiva liderilor creștini bugetul ţării este o problemă morală care trebuie să fie abordată deschis de creștini, fără a ţine partea uneia sau alteia dintre cele două tabere politice. „Nu ne îngrijorăm cu privire la cine câștigă, ci cu privire la cine pierde", spune episcopul Ricardo Ramirez.

The Circle of Protection este cea mai nouă și mai diversă coaliţie care luptă pentru drepturile „acestor cei mai neînsemnaţi fraţi", adunând laolaltă catolici și protestanţi, biserici de albi, hispanici sau negri, de stânga și de dreapta – peste 45.000 de biserici locale din 40 de denominaţiuni.