4500 de cupluri într-o ceremonie de căsătorie interreligioasă

58

Nu mai puţin de 4541 de cupluri din Indonezia s-au unit în cadrul unei ceremonii desfășurate pe un stadion din Jakarta marţi, 20 iulie. Organizatorii consideră că este cel mai mare eveniment interreligios în care au loc căsătorii.

Cuplurile au reprezentat toate cele 6 religii ale ţării: islam, creștinism (catolic și protestant), budism, hinduism, confucianism. Evenimentul a fost organizat pentru cuplurile care nu au resursele financiare necesare pentru organizarea unei nunţi și a fost iniţiativa unei fundaţii umanitare care a colaborat cu guvernul și cu o serie sponsori privaţi.

Multe dintre cupluri erau deja căsătorite religios dar aveau nevoie și de recunoașterea civilă din partea statului. Conform legii căsătoriei din Indonezia din 1974, orice cuplu trebuie să aibă parte întâi de căsătoria religioasă și apoi de cea civilă pentru a fi recunoscut ca familie de către stat. Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie de musulmani din lume. Căsătoriile musulmane se înregistrează la un oficiu religios, în timp ce căsătoriile ne-musulmane se înregistrează la registrul civil.