Obama jură să apere drepturile homosexualilor

28

În timp ce preşedintele Statelor Unite a jurat la o strângere de fonduri din Los Angeles, miercuri, că va apăra drepturile homosexualilor, o lege care trebuia să permită căsătoriile homosexuale în Washington a fost blocată şi va fi supusă unui referendum în noiembrie.

Preşedintele Obama a avut parte de sprijinul multor celebrităţi şi nume sonore la o strângere de fonduri miercuri, jurând în faţa publicului entuziast că va bloca orice încercare de revenire asupra drepturilor pe care americanii homosexuali le-au câştigat în timpul administraţiei sale, notează AP.

În acelaşi timp în Washington, organizaţia Preserve Marriage Washington a reuşit să înainteze o petiţie semnată de 200.000 de oameni pentru organizarea unui referendum în ceea ce priveşte legalizarea căsătoriilor homosexuale în stat, chiar cu o zi înainte ca legea să fie adoptată.

Mai multe grupări au promis să sacrifice timp şi bani pentru a se împotrivi legii care ar face din Washington al şaptelea stat în care căsătoriile homosexuale sunt legale. Pe de altă parte şi suporterii căsătoriilor homosexuale, care se aşteaptă ca petiţia pentru referendum să se califice, strâng deja bani pentru a proteja legea.

Mai mulţi oficiali vor verifica semnăturile în următoarele zile pentru a vedea dacă într-adevăr legea se poate supune votului public în luna noiembrie. Astfel de măsuri au fost luate şi în statele California şi Maine, unde prin referendum s-a votat împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale.