Minerii chilieni s-au întors la mină pentru o slujbă de mulţumire

18

Minerii din Chile s-au întors la gura minei pentru a participa la o slujbă religioasă de mulţumire. Serviciul a fost condus împreună de un pastor evanghelic și un preot romano-catolic.

    BBC notează că majoritatea minerilor erau oameni credincioși la momentul accidentului petrecut cu mai bine de două luni în urmă, dar că cele 69 de zile de captivitate i-au adus pe unii mai aproape de Dumnezeu.

    Unul din cei 33 de captivi a fost Jose Henriquez (vezi video), miner și predicator, cel care a iniţiat adunările de rugăciune ale minerilor în timpul șederii lor în subteran. La 54 de ani are 33 de ani de când consiliază colegii de mină. El a fost primul care s-a întors la mina din San Jose: „Este o bucurie să fii liber, sunt atât de fericit că mă pot întoarce aici și îi pot mulţumi Domnului pentru că sunt din nou alături de familia mea."

    Slujba a fost una privată, fără accesul mass media. Treisprezece dintre mineri au participat, alături de familiile lor și o parte din membrii echipei de salvare, în timp ce alţi mineri au preferat să rămână în căminele lor pentru recuperare.