Luptă pro-viaţă cu imagini din timpul avortului

145

O organizaţie pro-viaţă din Marea Britanie susţine utilitatea folosirii de imagini din timpul operaţiei de avort pentru a conştientiza femeile cu privire la "adevărata natură" a procedurii, spre nemulţumirea reprezentanţilor unei clinici anti-avort.

   

    Doi militanţi anti-avort au fost acuzaţi de hărţuire după ce au protestat folosind imagini din timpul avortului în faţa unei clinici de planificare familială.

    Ann Furedi, preşedintele British Pregnancy Advisory Service (BPAS) despre care Christian Telegraph scrie că este una dintre cele mai "ocupate" organizaţii pro-avort, şi-a declarat sprijinul ferm faţă de dreptul oricui de a protesta, însă a precizat că acesta este "diferit de a hărui oamenii care vin la clinică." Furedi scrisese într-un articol publicat de ziarul The Independent, că este în favoarea dreptului medicilor de a refuza să efectueze un avort. Ea a precizat şi că organizaţia pe care o conduce operează aproximativ 4.000 de avorturi anual.

    Invitată într-o dezbatere radiofonică, împreună cu Ann Furedi, Andrea Williams, reprezentant al organizaţiei caritabile pro-viaţă Christian Legal Centre (CLC), susţine că societatea britanică neagă masiv "adevărata natură a avortului." Williams a apărat iniţiativa militanţilor spunând că aceştia au manifestat tăcut în faţa clinicii şi că au arătat imagini din timpul avortului, ca parte a unui efort de conştientizare care "chiar schimbă mentalităţile oamenilor."

    Preşetindele BPAS a replicat că dreptul la avort este diferit de dreptul la vot şi că femeile care trec print-un avort apelează la procedură din motive medicale. Williams a spus, în schimb, că statisticile arată că cele mai răspândite motive pentru avort sunt cele de natură socială şi că acestea nu ar trebui să cântărească mai mult decât dreptul la viaţă al unui copil nenăscut.