Bibliile fără simboluri sunt singurele legale în China

94

Propovăduirea Evangheliei în China este mai uşoară decât s-ar putea crede, susţine directorul organizaţiei misionare „Vocea Chinei şi a Asiei", Jonathon Brooks.

   

    Chinezii care nu fac parte din aşa-numita biserică subterană, ci care s-au înregistrat oficial ca membrii ai bisericii, „au libertatea de a se închina, atâta timp cât fac lucrul acesta în biserică. Este o oportunitate extraordinară. Dacă acţionăm legal şi în limitele legii, putem lucra prin biserica înregistrată legal, care este foarte dispusă să răspândească Evanghelia în acest timp", a declarat Brooks.

    Singurele Biblii legale în China sunt cele tipărite de Amity Press, pentru că acestea nu au semne sau simboluri care să le conexeze cu exteriorul ţării. Astfel, cel care are o astfel de Biblie nu are de ce să fie interogat cu privire la faptul că ar deţine o carte pe care a obţinut-o din afară. Există 70 de centre de distribuţie, de unde Bibliile ajung la membrii celor 55.000 de biserici înregistrate oficial.

    Nu orice creştin din China are însă o Biblie. Mulţi dintre ei sunt ţărani simpli, cu venituri foarte mici, astfel că nu îşi permit să-şi cumpere o Biblie, notează Christian Telegraph. Unul dintre proiectele organizaţiei „Vocea Chinei şi a Asiei" este acela de a tipări Biblii în China, pentru ca să fie aprobate, pentru ca mai apoi să le distribuie în zonele rurale.