Sănătatea se măsoară dintr-o strângere de mână

15

O strângere puternică de mână, atunci când dai mâna cu cineva, ar putea fi indicatorul unei vieţi de lungă durată, conform news.sky.com.

   

    Puterea cu care apucăm un obiect pe care îl luăm în mână, viteza cu care ne deplasăm sau rapiditatea cu care ne ridicăm de pe scaun, ar putea fi semne care să ne arate dacă vom trăi mai mult sau mai puţin. Este concluzia unui studiu desfăşurat pe parcursul mai multor decade, la care au participat 50.000 de oameni.

    „Astfel de măsuri simple, de evaluare, fără a da buzna în viaţa omului, şi care au în atenţie starea de sănătate prezentă şi viitoare, i-ar putea ajuta pe medici să-i identifice pe cei mai vulnerabili la boală în anii de mai târziu şi care ar putea beneficia de intervenţii timpurii, pentru a-i menţine activi cât mai mult timp", a declarat dr. Rachel Cooper, de la Medical Research Council.

    Fermitatea unei strângeri de mână a fost studiată la persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani, provenite din 33 de ţări. Persoane cu vârste de la 60 de ani în sus au fost testate cu privire la modul în care reuşesc să îşi menţină echilibrul şi cu privire la rapiditatea mişcărilor.