Un profesor indian s-a trezit cu 9 miliarde de dolari în cont

1338

Un profesor din India a avut surpriza vieţii lui când, într-o zi, la o banală verificare a soldului de pe card, s-a trezit că are în cont suma de 9.8 miliarde de dolari.

Profesorul Parijat Saha din Baluhat, India, se aștepta să mai aibă 200 de dolari în cont, în ziua când și-a verificat online soldul și a descoperit că are pe card o sumă echivalentă cu bugetul anual pentru educaţie al Indiei. Surpriza i-a fost şi mai mare atunci când a verificat contul la un bancomat şi rezultatul a fost acelaşi. Cel puţin pe hârtie: Saha era miliardar.

„Am sunat un prieten care lucrează la banca de unde am cardul şi i-am spus în glumă: ‘poate că banca voastră are prea mulţi bani, de aceea sistemul a transferat această sumă de bani în contul meu'”, a povestit profesorul Saha. Atât oficialii centrali ai băncii SBI, care a emis cardul, cât şi Subhashish Karmakar, managerul sucursalei de care aparţine Saha, au refuzat să comenteze evenimentul. Totuşi, sediile regionale din Calcutta si cele naţionale din Mumbai au fost alertate, iar reprezentanţii bancii încearcă să înţeleagă unde s-a produs eroarea.

Profesorul a reuşit să retragă suma dorită, respectiv 200 de dolari, iar miliardele rămân doar o sumă intangibilă. Nici el, nici banca nu pot folosi acești bani, care se pare acum că există doar în scris.

Surse: BBC, UPI