Iranian convertit la creştinism cere azil în România

271

Un iranian condamnat la execuţie pentru apostazie în Teheran, după ce s-a convertit de la islamism la creştinism a solicitat azil autorităţilor din România. Cererea i-a fost respinsă.

Iranianul Habib Bastam (29 ani) a primit sentinţa cu moartea pentru că a renunţat pubic la islamism. Potrivit hotărârii judecătorilor iranieni, decizia se bazează pe faptul că Bastam a "declarat verbal şi prin fapte renunţarea de Islam, ocupându-se totodată de organizarea de întruniri evanghelice, chemând şi pe alţii să îmbrăţişeze creştinismul, formând o biserică în casă, desfăşurând ceremonii de botez, predicându-şi credinţa în creştinism în faţa adunării formate din vecini de-ai săi şi negând preceptele islamice."

În 2010 tânărul s-a refugiat la Rădăuţi, unde frecventa biserica penticostală Betel. Migrantul s-a adresat mai multor instituţii ale statului român, între care Guvernul, Parlamentul, Ministerul Afacerilor Externe şi Avocatul Poporului, pentru a solicita azil. Oficiului Român pentru Imigrări i-a respins cererea, decizie pe care avocatul lui Bastam a contestat-o.

Sursa: Mediafax