Teheranul închide 547 de restaurante, pentru „încălcarea principiilor islamice”

Poliţia iraniană a închis 547 de restaurante și cafenele în Teheran sub acuzaţia de încălcare a principiilor islamice, a anunţat sâmbătă șeful Poliţiei capitalei iraniene, într-un bilanţ privind o operaţiune specială desfășurată pe parcursul a zece zile.

Topul evenimentelor geopolitice în 2018

3. Anul acesta, Brexitul devine realitate

Christian Post: Doi creștini iranieni, somaţi de judecători să renunţe la credinţa lor

Doi credincioși creștini iranieni, un bărbat și o femeie, au fost condamnaţi la închisoare după ce au participat la o întâlnire într-o biserică privată („de casă”), unde au discutat aspecte ale doctrinei creștine, a anunţat pe site-ul său organizaţia umanitară americană Christian Solidarity Worldwide.

Esenţiale azi, 28 septembrie

A crescut costul lunar al forţei de muncă

Esenţiale de weekend

România: Salariile la stat au ajuns la aproape 900 de euro

Esenţiale azi, 24 iulie

Alimentele pentru România diferă de cele pentru alte ţări

Reacţii internaţionale în urma masacrului din Gaza

Ciocnirile violente din Gaza dintre protestatarii palestinieni și armata israeliană, din care în perioada 30 martie–14 mai 2018 au rezultat cel puţin 105 decese și peste 10.000 de persoane au fost rănite, au provocat o puternică îngrijorare a comunităţii internaţionale. În ultimele 48 de ore, bilanţul deceselor a ajuns la 63 de persoane.

Esenţiale azi, joi, 10 mai

Cei trei ostatici americani, în sfârșit eliberaţi

Puncte electorale care pot schimba lumea în 2017

Anul 2017 stă sub spectrul unor schimbări majore, configurate de o serie de decizii la urne care pot contribui în mod radical la modelarea geopolitică a lumii. Unora dintre ţările respective li se acordă prea puţină importanţă.

Pastorul Saeed Abedini, eliberat din închisoare datorită… acordului nuclear

Pastorul american de origine iraniană Saeed Abedini, închis pentru credinţa sa, a fost eliberat din închisoare duminică, 17 ianuarie. 

SUA încheie o înţelegere nuleară „istorică” cu Iranul

Nu este nimic mai incitant și satisfăcător pentru președintele Obama ca ajungerea la un acord nuclear cu Iranul, în acea perioadă a mandatului în care se presupune că un președinte nu mai este capabil de lucruri măreţe. Dar Obama tocmai a intrat în istorie cu această reușită.

Dezacord răsunător la Viena cu privire la programul nuclear iranian

Miniştrii de Externe ai marilor puteri au negociat dur la Viena în vederea încheierii unui acord istoric asupra dosarului nuclear iranian, care să pună capăt unui impas de 13 ani. Discuţiile s-au încheiat însă în dezacord.

Obama aprinde lumina la capătul tunelului iranian

Joi noaptea, străzile din Teheran au fost supraaglomerate de tinerii care au vrut să își manifeste public fericirea adusă de înţelegerea „istorică” a marilor puteri cu privire la programul nuclear al Iranului. La ora 1 dimineaţa, cea mai lungă stradă a capitalei era încă plină de mașini care claxonau frenetic și de tineri care purtau...

Azi este termenul-limită pentru negocierile privind programul nuclear al Iranului

În negocierile cu Iranul, eșecul rămâne o opţiune, titrează Politico în ediţia de ieri. Astăzi expiră termenul până la care negociatorii americani și-au autoimpus să ajungă la un acord cu Iranul în privinţa programului de îmbogăţire nucleară.

SUA vs Iran: decât un acord prost, mai bine niciun acord

Revoluţia s-a încheiat, titra The Economist în ediţia de început de noiembrie, apreciind că, după decenii întregi de fervoare mesianică, Iranul devine o ţară mai matură și mai modernă. Rămâne de văzut dacă finalul lunii, când se așteaptă o soluţionare istorică a dosarului nuclear al Iranului, va confirma sau nu aceste cuvinte.

„O mie și una de nopţi” în infern

La nici o săptămână după ce autorităţile iraniene din turism salutau ospitalitatea crescândă a Iranului sub noul președinte, o veste teribilă aruncă din nou oprobiul internaţional asupra acestei republici islamice.

De ce tot mai mulţi turiști aleg Iranul ca destinaţie

În anticiparea alegerilor prezidenţiale pentru care România se pregătește intens, o statistică despre o ţară atât de diferită de a noastră precum Iranul ar putea extinde orizontul așteptărilor pe care să le avem de la noul președinte.

Iran: Interzis la fericire (video)

Când bucureștenii au lansat versiunea lor de „Happy”, o variantă nu le-a fost suficientă, așa că au filmat două. Când șase tineri din Teheran (Iran) au vrut să spună și ei lumii că sunt fericiţi, au fost arestaţi.

Iranul începe închiderea bisericilor creştine

Despre Iran, comunitatea internaţională are sentimentele amestecate. După ce săptămâna trecută, liderii internaţionali au lăudat autorităţile iraniene pentru decizia de a închide programul de înarmare nucleară, acum ţara este criticată aprig pentru o altă închidere: cea a bisericilor creştine.

Creștini biciuiţi în Iran pentru vinul de împărtășanie

Patru creștini din Iran au fost condamnaţi la 80 de bice pentru că au băut vin în timpul unei împărtășanii.

Persecuţia creştinilor din Iran continuă

Autorităţile din Iran continuă să persecute creştinii, închizându-i în închisori, torturându-i şi interzicându-le să se întrunească.