Salvaţi copiii anunţă „colapsul copilăriei în Siria”

79

Cu ocazia aniversării a doi ani de la debutul luptelor civile între forţele preşedintelui sirian Bashar al Assad şi insurgenţi, organizaţia Salvaţi Copiii a emis un raport care anunţă „colapsul copilăriei".

Copiii sirieni au devenit victime ale violenţelor şi o generaţie întreagă este în pericol de a avea cicatrice emoţionale permanente în urma războiului ce pare a nu se mai termina. În prezent, copii se străduiesc să supravieţuiască pe străzile din Amman (Iordania) sau Beirut (Liban).

„Nu vrei să auzi un copil vorbind despre cum şi-a privit prietenul murind, tatăl torturat, fratele împuşcat sau o fetiţă povestind despre cum să supravieţuieşti unui atac aerian, care i-a ucis întreaga familie", a declarat Justin Forsynth, director la Salvaţi Copiii, pentru Euronews.

În prezent, peste 2 milioane de copii se confruntă cu malnutriţie, boli, abuz sexual, obligativitatea de a se căsători foarte devreme, devenind astfel victime nevinovate, într-un conflict care a curmat vieţile a 70.000 de persoane.