Campanie anti-musulmană încinge spiritele în San Francisco

121

Reclamele de pe autobuzele din San Francisco sunt integrate într-o reală campanie publicitară anti-musulmană, informează Dailymail. Printre imagini se află şi una care îl înfăţişează pe Osama bin Laden şi turnurile gemene în flăcări, precum şi citate ale fostului lidel al-Qaeda, alături de sloganul „Acela este Jihadul lui. Al tău care este?" ("That's his Jihad. What's yours?").

 Campania este iniţiată de Institutul American pentru Apărarea Libertăţii (AFDI), iar scopul ei este de a atrage atenţia asupra problemei masacrelor asupra creştinilor din ţări precum Nigeria, Bangladesh, Malaezia sau Algeria, după cum declară Pamela Gellar, director executiv AFDI, citată de Dailymail.

Mai mult, campania vine ca răspuns la iniţiativa din luna ianuarie a Consiliului pentru Relaţiile Americano-Islamice care promova ideea conform căreia termenul „Jihad" nu însemnă „violenţă”, a mai declarat Pamela Geller, conform Yahoo! News.

Zece din cele 800 de autobuze care circulă în oraşul San Francisco vor avea reclame cu mesaje de tipul: „Omorârea evreilor reprezintă închinarea care ne aduce mai aproape de Allah" („Killing Jews is worship that brings us closer to Allah") – replică atribuită grupării Hamas; sau „Primul lucru la care te îndemnăm este la Islam" („The first thing we are calling you to is to Islam") – replică rostită de bin Laden, informează RT.com.

Campania a stârnit valuri de nemulţumiri printre oficialii oraşului San Francisco, dar şi printre liderii arabi şi musulmani, care consideră că această iniţiativă este una „rasistă" şi „ofensatoare", dar şi că promovează discriminarea şi ura, mai notează Dailymail.