47% din averea populaţiei este controlată de milionari

81

Numărul de milionari la nivel mondial a crescut cu 6% anul trecut și aproape jumătate din această creștere s-a înregistrat în regiunea Asia-Pacific, inclusiv China. Europa de Vest este responsabilă pentru aproape o treime din creștere, dar în continuare SUA are cei mai mulţi milionari, 8 milioane de familii trecând acest prag, comparativ cu 2 milioane în China și cu 1 milion în Japonia, scrie CNN Money.

Ceea ce înseamnă că 66% din averea Statelor Unite în 2015 s-a concentrat în mâinile celor care deţin cel puţin 1 milion de dolari, conform unui nou raport publicat de Boston Consulting Group. În alte părţi ale globului și în alte economii avansate, averea nu este chiar atât de concentrată în mâna celor puţini.

În Europa de Vest, milionarii controlează 31% din avere, iar în Japonia, 22%. În restul regiunii Asia-Pacific, 44% din avere aparţine milionarilor. Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa sunt singurele regiuni din afara Americii de Nord unde mai mult de jumătate din averea totală este controlată de milionari, cu o medie de 55%.

Iar acest trend se așteaptă să continue. Boston Consulting Group prezice că, până în anul 2020, 71% din averea Americii va fi în mâinile milionarilor. Anna Zakrzewski, coautor al raportului, explică faptul că, la nivel mondial, milionarii acumulează din ce în ce mai multă avere datorită faptului că veniturile din investiţii depășesc creșterile de venituri și alte câștiguri ale persoanelor de rând.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.