Americanii donează mai puţin bisericilor

142

Americanii au redus darurile şi zecimile oferite bisericilor, ca urmare a crizei economice din ultimii ani.

Este concluzia unui studiu realizat de Barna Group, care a arătat că 3 din 10 americani au tăiat din sumele pe care obişnuiau să le ofere bisericilor. Procentul celor care au redus contribuţiile pentru biserici şi organizaţii religioase a crescut astfel la 30%, comparativ cu cei 20% dintre americani care declarau, în noiembrie 2008, la debutul crizei economice, că au tăiat din donaţii.

În schimb, s-a înregistrat o scădere de 9 procente în rândul celor care şi-au redus donaţiile către organizaţiile non-profit, altele decât bisericile. Dacă în ianuarie 2010, 48% dintre americani susţineau că au micşorat sumele oferite ONG-urilor, în aprilie, procentul a ajuns la 39%.

Criza economică a influenţat decizia de a oferi bani bisericilor ceva mai târziu după debutul său, comparativ cu alte decizii privind diverse cheltuieli, susţine David Kinnaman, preşedinte al The Barna Group. Acesta apreciază că, pe fondul unor semne de ameliorare a crizei economice, există posibilitatea ca sumele donate bisericilor să crească un pic, însă americanii rămân precauţi în privinţa cheltuielilor.

(Foto: unifouroc.intuitwebsites.com)