Bogaţii lumii: 20 de oameni învârt 700 de miliarde de dolari

73

Cei mai bogaţi 20 de oameni din lume gestionează peste 700 de miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de revista Bloomberg Markets.

În capul listei se află miliardarul mexican Carlos Slim, fondatorul gigantului de telecomunicaţii America Movil, cu o avere estimată în prezent la 77,5 miliarde de dolari (cu 25% mai mare decât la începutul anului).

Locul doi este deţinut de cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere evaluată la 64,4 miliarde de dolari (cu 15,7% mai mare decât anul trecut).

Pe locul al treilea se plaseză Armancio Ortega, directorul general al retailerului de îmbrăcăminte Inditex (sub umbrela căruia se află și reţeaua de magazine Zara). Averea acestuia se ridică la 53,6 miliarde de dolari, în creștere cu 52,1% faţă de anul trecut.

Lista mai cuprinde personalităţi precum investitorul Warren Buffett (cu o avere de 48, 4 miliarde de dolari), fondatorul Ikea Ingvar Kamprad (41,8 miliarde de dolari), proprietarii conglomeratului industrial Koch – Charles și David Koch, fondatorul Oracle, Larry Ellison, moștenitorii lanţului Wal-Mart, Liliana Bettencourt, cel mai important acţionar L'Oreal, fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos și cofondatorul Google, Larry Page.